Nellie-005.jpg

Wie ben ik?

Ik ben Nellie van den Berg. 

Door middel van deze website ‘Via Amoris’ en door simpelweg mezelf te zijn geef ik door wat ik zelf heb ervaren op het gebied van hooggevoeligheid en bewustwording.
Mezelf zijn door dingen te doen waar ik blij van wordt: me verbinden met mensen door te delen wat er in het moment speelt of via de stilte, door inzichten door te geven in een gesprek, door te zingen, dansen, masseren.

En via mijn werk: Financieel Bewust Ondernemen, de combinatie van kennis van boekhouding én inzicht in bewustwordingsprocessen, kan ik een toegevoegde waarde zijn voor samenwoon- werk- groepen of nieuwetijds organisatievormen.


Hoe is dit ontstaan?

Na mijn studie accountancy gevolgd door 14 jaar werken in de financiële sector heb ik mijn baan opgezegd en mijn gevoel gevolgd in de dingen die ik ben gaan doen. Dit begon met het meehelpen op een basisschool en vervolgens het begeleiden van leerlingen op een school voor natuurlijk leren. Prachtige ervaringen.
Mijn eigen bewustwordingsproces ging een steeds grotere plek innemen en hierbij kwam mijn hooggevoeligheid naar voren.

Van jongs af aan heb ik angst ervaren, eerst diep weggestopt en later steeds bewuster: angst voor andere mensen, om me te laten zien en horen, dat ik niet goed genoeg ben, angst om vrij te leven, om op aarde te zijn en ook de angst voor liefde, m’n eigen kracht.
Het iedere keer opnieuw onder ogen durven zien en voelen van die angst én het bewustzijn dat dit niet is wie ik werkelijk ben heeft me geholpen om vrijer mezelf te zijn. Inmiddels ervaar ik dat ik mezelf kan dragen en durf daarom vrijer te leven; ik kom steeds meer thuis bij mezelf. 
Ik weet dat ik mijn eigen leven kan creëren en tegelijkertijd mag ik me laten leiden door het leven zelf. Steeds meer vanuit genieten leven, kijken wat zich aandient en welke beweging daar van binnenuit uit ontstaat en steeds minder willen bereiken. En daarin gaat mijn proces vanzelf door.

Op enig moment heb ik besloten mijn inzichten ook te delen in de ondernemerswereld, mijn oude werkterrein dus. Daarin alle ervaringen combinerend, de financieel-administratieve en die op het gebied van bewustzijn. Dit onder de naam: Nellie van den Berg, Financieel Bewust Ondernemen. Meer info daarover vind je op LinkedIn https://www.linkedin.com/in/nellievandenberg/

Vervolgens heb ik alle doelen en focus losgelaten en kwam het verlangen boven een plek te creëren waar mensen kunnen thuiskomen bij zichzelf. Ik heb me daarbij een beeld gevormd en dit vervolgens losgelaten; de vorm gaat vanzelf ontstaan.
Mijn verdere weg heeft me door het wonen in meerdere woon-werkgemeenschappen in aanraking gebracht met deze nieuwe vormen van samenleven en -werken en met de zoektocht naar hoe deze in te bedden zijn in de huidige juridische organisatievormen. Plekken waar mensen op een andere manier samenleven vanuit verbinding met elkaar. Waar velen zich meer thuisvoelen dan op hun oude plek. Waar mensen kunnen thuiskomen bij zichzelf.
Mijn kennis van boekhouden, interesse en visie mbt de nieuwetijdsleef- en werkvormen en inzicht in persoonlijke processen kon ik op die plekken inzetten en daar veel in leren. Zodanig dat ik steeds duidelijker voel dat hierin mijn unieke talent ligt en ik daarvoor nu werkzaam ben.

Ik voel me dankbaar voor alle ervaringen, dankbaar om steeds meer vrij mezelf te durven Zijn.

Mijn bewustwordingsproces begon met de spiegel die mijn dochters mij voorhielden…..
Met dank aan en liefde voor hen.